A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Amifontos.hu

slide_1 slide_2 slide_3

Biztonságos fogyás

ÖN DÖNT!

Evésért élni, vagy életért enni?

A gazdaságilag fejlett országok lakossága ma világszerte a túlsúly, az elhízás gondjával küszködik!

Ez távolról sem kizárólag esztétikai kérdés, mert orvosi szempontból az elhízás már önmagában is betegség, mely jelentősen kihat az élettartamra - és ami még ennél is fontosabb - az életminőségre. Bátran kijelenthetjük, hogy a XX. és a XXI. század futótűzként terjedő alattomos kórja.

Az igazi veszélyt a következmények jelentik, hiszen a túlsúly számos súlyos betegségre hajlamosít. Ilyen a cukorbaj és ennek szövődményei (érelmeszesedés, agyi érbetegség, érszűkület, az idegrendszer, a szem károsodása, szívinfarktus), a magas vérnyomás-betegség, a szívinfarktus, a rákos betegségek közül a mellrák, a méhrák, a vastagbélrák, az epekövesség, a mozgásszervi betegségek, ízületi kopások, bőrelváltozások, gombásodás, vesebetegség stb. Ehhez társulhatnak lelki, pszichés problémák is.

Szerencsére az egészségtelen életvitel következményeibe belefáradva, egyre többen vannak, akik nem csak igénylik, hanem tenni is akarnak az egészség, a jó megjelenés, a testi- lelki harmónia, a jóllét érdekében.

Sajnos azonban egyre több a tanácstalan is, hiszen az orvosok eddig még nem találtak egyértelmű, gyorsan ható gyógymódot. Gyanítom nem is fognak.

Miért? Mert a helyes életmódot csak mindenki saját maga valósíthatja meg. Az aktív mozgás hiánya, a stressz mellett a legnagyobb szerepe az alultápláltságnak van.

Alultápláltság? Igen. Többnyire ételeinkkel "üres" kalóriát veszünk magunkhoz tápanyag helyett. Az élelmiszereink alapanyagai a műtrágyázás, vegyszerezés, a talaj "kizsigerelése", elsavasodása következtében elvesztette tápértéke jelentős részét. És akkor még főzünk, sütünk, tartósítunk stb. Az élelmiszerüzletek teli vannak "halott anyagokat" tartalmazó készételekkel, rágcsálni valókkal, "üdítő" italokkal. A kevés rost és a sok fölösleges adalékanyag, pedig rontja az emésztés hatékonyságát, így a túlsúlyos ember is a sejtjei szintjén éhezik.

Ennek jele, pl. a nassolás és az evési kényszer, hiszen a szervezet keresi a hiányzó tápanyagokat.

Mit tesz, ha fogyni akar? Kevesebbet eszik. Mi történik akkor? Fokozódik az alultápláltság, "fogy" az izom és kötőszövet, "lóg" a bőr és ráncosodik, a zsír jelentős része pedig megmarad.

Aki állandóan fogyókúrázik, még súlya megtartása mellett is tönkreteszi alakját, bőre feszességét, szépségét és az izomszövet - zsírszövet egészséges aránya eltolódik az utóbbi javára, tehát elzsírosodik.

A fogyókúra tehát önmagában - de még mozgással párosítva - sem megoldás, sőt komoly veszélyeket rejt magában.

 

Mi akkor a megoldás?

 

Ha szeretné megtudni, hogy mik azok a mutatók, amelyek a legfontosabbak az egészséges fogyásnál, jöjjön el egy speciális, műszeres állapotfelmérésre.

Ha szeretne éhezés, szenvedés nélkül egy életen át a legjobb formájában lenni, ezt megtanulhatja, elsajátíthatja, megtapasztalhatja a lehető legegyszerűbben, vidáman, könnyedén az Eszünk és Fogyunk Klubban.

 

Készen áll a változásra?

Akkor várjuk szeretettel a Táplálkozási Klubban.

 

Az alábbi elérhetőségeken jelentkezhet, vagy egyeztethet időpontot:
Jelentkezés állapotfelmérésre az oldalon
E-mailben: mail@amifontos.hu
Telefonon: +36 20 313 1331

Szeretettel várom a klubban!
Csernyik János